Basis Veldwedwerk Test (BVT)

Voor de Staande honden veldwedstrijden in Nederland bestaat de Basis Veldwerk Test (BVT), zie de uitleg over de BVT.

De Veldwedstrijd Organiserende Verenigingen (VWOV) van de staande honden hebben samen met het Field Trial Comité (FTC) een toegangspoort naar de jeugd veldwedstrijden gemaakt.

Tijdens de BVT beoordelen de keurmeesters de kwaliteit van de honden die mogelijk klaar zijn voor de jeugd veldwedstrijden. Wanneer voor de BVT een voldoende wordt behaald krijg je bij de jeugd veldwedstrijden voorrang bij inschrijving. Heeft u een jeugd veldwedstrijdkwalificatie met uw hond dan heeft u hiermee sowieso voor deze hond voorrang bij inschrijving op de jeugd veldwedstrijden.

Het reglement van de BVT is op de Orweja website te vinden.

Ben je geïnteresseerd in de veldwedstrijden dan is het bezoeken van veldwedstrijden een pre, hiermee krijg je een indruk wat van jou en de hond gevraagd wordt bij deze wedstrijdvorm. Het succesvol zijn/worden bij de veldwedstrijden hangt af van kennis, kunde en de functionele bouw van de hond. Voor de trainingen is het belangrijk dat je contact krijgt met mensen die ervaring hebben. De veldwedstrijdcommissie (VWC) heeft informatie over de veldwedstrijden.

Voor de veldwedstrijden geldt het Algemeen Veldwedstrijd Reglement (AVR) met het supplement staande honden. Orweja voor alle AVR's

Voor meer informatie e-mail de VWC van de NVL

De VWC

Sponsoren

BiofoodEnergique