OWT workshop

Jaarlijks houdt de Nederlandse Vereniging ‘LANGHAAR’ (NVL) haar Orweja Working Test (OWT). 

Om (aspirant) deelnemers te helpen zich goed voor te bereiden op deze wedstrijd organiseren wij voorafgaand daaraan twee workshops.

Toegelaten worden staande honden van elke categorie. Bij over-inschrijving worden de beschikbare plekken achtereenvolgens toegekend aan:
1. Leden met hun Duitse Staande Langhaar,
2. Leden met een andere staande hond,
3. Niet-leden met hun Duitse Staande Langhaar,
4. Niet-leden met een andere staande hond.

Tijdens de workshops gaat het er vooral om dat de voorjager een goed beeld krijgt van de mogelijke opdrachten en de wijze van keuren tijdens een OWT.

Bij toelating tot één van deze dagen betaal je als lid van de NVL € 7,50. (€ 12,50 voor niet-leden)

De workshops worden gehouden te Purmerend, starten om 10.00 uur en worden afgesloten rond 15.30 uur. De instructie wordt verzorgd door Wilma Rodenburg en Ad van Rooijen.

Dag 1 is bedoeld voor maximaal 5 combinaties op het niveau van starters en (krap) novice.

Dag 2 is bedoeld voor maximaal 5 combinaties op het niveau van (ruim) novice en (krap) open klasse.

Voor deelname is vereist dat de hond zowel gemarkeerd als verloren zoekend probleemloos dummy’s apporteert, vlot te water gaat, los op post zit, los volgt en geen last heeft van een schot met het alarmpistool. 

Honden die deelnemen aan dag 2 moeten minimaal het trainingsniveau SJP-B hebben en de hond moet al enigzins op afstand 'stuurbaar' zijn.

Van de voorjager wordt gevraagd dat zij/hij zich goed voorbereidt door het lezen van de informatie (wordt na toelating gemaild) en het OWT-reglement (hier te vinden op de site van Orweja).

Aanmelden voor één van deze dagen is nu al mogelijk. (Let op de vereisten voor betreffende dag!)  Dit kan tot uiterlijk vier weken voorafgaand aan de eerste workshop. Zo snel mogelijk hierna krijg je per mail bericht of je kunt deelnemen en waarheen het inschrijfgeld moet worden overgemaakt.

Na aanmelding geen bevestigingsmail ontvangen of wil je contact met de organisatie? 

Sponsoren

BiofoodEnergiqueKronchMedPetsDamesJachtKleding