Nieuws

25 september Werkgeschiktheidstest ( WGT) , Fokgeschiktheidstest ( FGT) en de nestkeuring.

09 juni 2022

Op zondag 25 september organiseert de vereniging een dag waarop je als deelnemer kan deelnemen aan de Werkgeschiktheidstest ( WGT) , Fokgeschiktheidstest ( FGT) en de nestkeuring.

Deze dag zal plaats vinden in Rijen.

 

Bij de WGT wordt de hond op een aantal onderdelen beoordeeld. Als deze onderdelen voldoende worden afgelegd, kunt u het certificaat "Werkgeschikt" ontvangen. De WGT bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Apport te land met konijn
  2. Apport uit water met eend
  3. Zoekwijze en voorstaan
  4. Schottest
  5. Dresseerbaarheid
  6. Karakter en gedrag

 

Naast de WGT vindt er een exterieur keuring plaats, oftewel de Fokgeschiktheidstest. Uw hond wordt dan door een officiële exterieur keurmeester beoordeeld en u krijgt een officieel keurrapport van uw hondje. Honden kunnen vanaf 15 maanden deelnemen aan de FGT.

 

Tevens organiseren wij deze dag de nestkeuring. Wilt u uw nest komen laten beoordelen door een exterieur keurmeester en einde dag een rapport over uw nest ontvangen? Schrijf u dan nu in! Wij zouden het leuk vinden om zoveel mogelijk nesten op deze dag te mogen bewonderen!

 

Uw inschrijving kunt u versturen naar vwc@nedverlanghaar.nl  . Wij ontvangen graag uw inschrijving uiterlijk voor 10 september 2022.

inschrijf-formulier-nestkeuring

inschrijf-formulier-wgt-en-fgt

Sponsoren

BiofoodEnergique