Nieuws

NIMROD 2021

22 oktober 2021

NIMROD 08-11-2021 in de boswachterij te Gieten.

De provincie Drenthe is dit jaar aan de beurt om de Nimrod te organiseren. Dat zou eigenlijk vorig jaar al het geval zijn, maar ook hier gooide corona roet in het eten. Nu lijkt niets het doorgaan in de weg te staan!

Deelname aan de Nimrod is het hoogst haalbare dat een jachthond en voorjager in Nederland via jachthondenproeven kan bereiken. Van ieder jachthondenras wordt de hond die het afgelopen seizoen op de proeven het best heeft gepresteerd, en minimaal tweemaal een MAP A diploma heeft behaald, uitgenodigd om mee te doen. Dat betekent dat er een scala aan verschillende jachthondenrassen present zal zijn.
Honden die op de Nimrod alle apporten binnen weten te halen en minimaal 55 punten per proef behalen, ontvangen het felbegeerde AA-diploma. Overigens mag een hond slechts éénmaal in zijn leven deelnemen aan de Nimrod.

De eer voor de LANGHAAR is dit jaar voor Wilma de Graaf-Kwist met haar eigen gefokte hond Silke van de Westkerkseberg

Silke

We wensen Wilma heel veel succes tijdens de Nimrod, en natuurlijk ook alle andere deelnemers.

voor meer info zie Nimrod Nederland.

Nederlands vereniging LANGHAAR.

Sponsoren

BiofoodEnergique