Veldwerk Instructie St.Annaland

Veldwerk Instructie St.Annaland
Datum:  zaterdag 7 augustus 2021

Deze zomer hoopt de Veldwerkcommissie van de Nederlandse Vereniging Langhaar weer haar jaarlijkse veldwerkinstructiedagen te organiseren, rekening houdend met de richtlijnen van het RIVM.

Tijdens deze dagen wordt aandacht besteedt aan het "Spel op de Wind", hoe dit benut kan worden op de praktische jacht en/of veldwedstrijden.

Theorie:

Uitleg over wat het 'spel op de wind' inhoudt, wat wordt er van de hond en voorjager verwacht? Hoe kan de voorjager de kwaliteit van de hond optimaal ontwikkelen en benutten? Gedragingen van het wild, invloeden van verschillende weer en veldomstandigheden.

Praktijk:

Na het theorie gedeelte gaan alle voorjagers en honden het veld in en krijgt iedere combinatie de kans eens te proeven aan 'het spel op de wind'. Na elke combinatie wordt met de groep besproken wat de combinatie liet zien, wat er goed ging en waar verdere training tot verdere ontwikkeling kan leiden

Data en plaats

Woensdag 4 augustus te Middelharnis

Zaterdag 7 augustus te St.Annaland

Zaterdag 21 augustus te Ommen

Vragen en inschrijvingen kunt u richten aan de Veldwerkcommissie per email: vwc@nedverlanghaar.nl . Graag naam hond, leeftijd, ras en ervaring vermelden.

Uw deelname wordt per email bevestigd. Betalingsgegevens zullen dan ook worden gedeeld. Uw deelname is na betaling bevestigd.

Kosten € 30 voor leden en € 35 voor niet leden. Er kunnen 12 honden per dag deelnemen. Mocht u zonder hond willen deelnemen, neem dan even contact met ons op!

Veldwerkcommissie Nederlandse Vereniging Langhaar,

Minette de Jonge

Roelien Dalemans

Ad van de Sluijs

Sponsoren

BiofoodEnergiqueKronchImperial FoodHunter & Co