Veldwerkinstructiedag Ommen

Veldwerkinstructiedag Ommen
Locatie:  Ommen
Datum:  zaterdag 29 augustus 2020

 

Deze zomer hoopt de Nederlandse Vereniging Langhaar ook weer haar jaarlijkse veldwerkinstructie dagen te organiseren, natuurlijk rekening houdend met de richtlijnen van het RIVM.

Tijdens deze dagen wordt aandacht besteedt aan het “Spel op de wind”, hoe dit benut kan worden op de praktische jacht en/of veldwedstrijden.

Theorie:

Uitleg over wat het “spel op de wind” inhoudt, wat wordt er van de hond en voorjager verwacht? Hoe kan de voorjager de kwaliteit van de hond optimaal ontwikkelen en benutten? Gedragingen van het wild, invloeden van verschillende weer en veldomstandigheden

Praktijk:

Na het theorie gedeelte gaan alle voorjagers en honden het veld in en krijgt iedere combinatie de kans om eens te proeven aan “het spel op de wind”. Na elke combinatie wordt met de groep besproken wat de combinatie liet zien, wat er goed ging en waar verdere training tot verdere ontwikkeling kan leiden.

Op zaterdag 29 augustus organiseren wij een instructie dag te Ommen. De instructie zal deze dag gegeven worden door ervaringsdeskundige en keurmeester Cor Woets. Inschrijven kan tot 18 juli.

U kunt zich inschrijven door een email te sturen aan vwc@nedverlanghaar.nl. Graag naam hond, leeftijd, ras en ervaring vermelden.

Wanneer uw inschrijving door de organisatie is bevestigd, gelieve het inschrijfgeld te voldoen.

Kosten voor deze instructie dag zijn € 30 voor leden en € 35 voor niet-leden.

Bankgegevens:

NL34ABNA0454011261 t.n.v. Nederlandse Vereniging Langhaar.

Vanuit het buitenland IBAN nr.: NL34 ABNA 04 54 011 261 en BIC: ABNANL2A.

Contante betaling op de dag zelf is niet mogelijk.

Gaarne datum en naam voorjager vermelden bij betaling.

Na betaling is uw inschrijving definitief