Veldwerk instructiedag Middelharnis

Veldwerk instructiedag Middelharnis
Locatie:  Middelharnis
Datum:  vrijdag 7 augustus 2020

Deze zomer hoopt de Nederlandse Vereniging Langhaar weer haar jaarlijkse veldwerkinstructiedagen te organiseren, natuurlijk rekening houdend met de richtlijnen van het RIVM en Orweja. 

 

Tijdens deze dagen wordt aandacht besteedt aan het “spel op de wind”, hoe dit benut kan worden op de praktische jacht en/of veldwedstrijden.

 

Theorie:
Uitleg over wat het “Spel op de wind” inhoudt, wat wordt er van de hond en de voorjager verwacht? Hoe kan de voorjager de kwaliteit van de hond optimaal ontwikkelen en benutten? Gedragingen van het wild, invloeden van verschillende weer en veldomstandigheden

Praktijk:
Na het theorie gedeelte gaan alle voorjagers en honden het veld in en krijgt iedere combinatie de kans om eens te proeven aan “het spel op de wind”. Na elke combinatie wordt met de groep besproken wat de combinatie liet zien, wat er goed ging en waar verdere training tot verdere ontwikkeling kan leiden.

Op vrijdag 7 augustus organiseren wij een instructiedag te Middelharnis. De instructie zal deze dag gegeven worden door ervaringsdeskundige en keurmeester Cor Woets. Inschrijven kan tot 18 juli.

Op zaterdag 5 september organiseren wij een instructiedag te Sint-Annaland. Deze instructie zal deze dag gegeven worden door ervaringsdeskundige Paul van Vucht. Inschrijven kan tot 15 augustus.

U kunt zich inschrijven door een email te sturen aan vwc@nedverlanghaar.nl. Graag naam hond, leeftijd, ras en ervaring vermelden.

Wanneer uw inschrijving door de organisatie is bevestigd, gelieve het inschrijfgeld te voldoen.

Kosten voor deelname aan een instructiedag is € 30,- voor leden en € 35,- voor niet-leden.

Bankgegevens:
NL34ABNA0454011261 t.n.v. Nederlandse Vereniging Langhaar.
Vanuit het buitenland IBAN nr.: NL34ABNA0454011261 en BIC: ABNANL2A.
Contante betaling op de dag zelf is niet mogelijk.

Graag de datum van de instructiedag en de naam van de voorjager vermelden bij betaling.

Na betaling is uw inschrijving definitief.

Inschrijven niet meer mogelijk i.v.m. het bereiken van het maximum aantal deelnemers.