100-jarig jubileum NVL

100-jarig jubileum NVL
Locatie:  "de Waltakke" te Lochem
Datum:  zaterdag 18 mei 2019

Feest  Nederlandse Vereniging “LANGHAAR” bestaat 100 Jaar

Waar: De Waltakke, Bolsbeekweg 7, 7241 PH Lochem

Wanneer: 18 mei 2019

Foto's

De Nederlandse Vereniging “LANGHAAR” is opgericht op 20 augustus 1919 en bestaat in 2019 100 jaar. Alle reden om dit jubileum met een feest te vieren.

De Duitse Staande Langhaar is een all-round jachthond en kan zowel voor als na het schot worden ingezet. We willen u op deze feestelijke dag een aantal  van deze kwaliteiten laten zien.

Of dat nu jagen, veldwerk, zweetwerk, jachttraining, showen of deelnemen aan wedstrijden is alles komt deze dag aan bod.

Bovendien staat de Duitse Staande Langhaar bekend als kindervriend. Graag laten we de kinderen zien wat je allemaal samen met je Langhaar kan doen.

De dag begint om 10 uur met de opening waarbij de Jachthoorngroep de Blattbloasers voor ons de premiere van “De Langhaarmars” gaat spelen.

Een team met jarenlange ervaring in het trainen voor wedstrijden gaat proeven op verschillende niveau’s aanbieden. Er is hierbij ook ruimte voor kinderen gereserveerd.

Cor Woets, keurmeester veldwerk geeft gedurende de dag workshops veldwerk en demonstratie’s met zijn Duitse Staande Langhaar.

Er zijn workshops met betrekking tot onderhoud van de vacht en verzorging.

Will Dokter, een voorjager met teckels, geeft een workshops over zweetwerk.

Dogmania gaat afwisselend de activiteiten hooper/doggydance/detectie laten zien.

Karin Lokker gaat workshop speurwerk geven onder het motto: Samenwerken en plezier.

Ze zegt op haar website: Je kiest bewust voor een hond omdat je samen op pad wilt, sportief bezig zijn, als gezelschapshond. Wat de reden ook is, een hond geeft je liefde, plezier en daar kan je optimaal van genieten.

Gabrielle Veenstra/Kynospirit geeft een workshop ringtraining. Ook leuk voor de kinderen omdat er een hond/kind parade op het programma staat.

Tevens verzorgt zij voor eigenaren van reuen een ringtraining met het thema: Hoe stel ik mijn reu zo goed mogelijk voor en hoe gedraagt de reu zich naast de andere reuen in de ring.

Rondom het terrein zijn er verschillende stands met interessante artikelen voor hond en mens.

De inwendige mens wordt verzorgd met drankjes en snacks voor een redelijk tarief.

Als klap op de vuurpijl komt er een verrassing waarbij Duitsland betrokken is. Tenslotte is dit het land waar onze Duitse staande Langhaar oorspronkelijk vandaan komt.

Een activiteit die voor de eerste keer in Nederland wordt gehouden.

Op de dag zelf zijn Henk Eggink en Arista fotografie aanwezig om foto’s te maken.

We sluiten de dag af om ca 16 uur met een Barbeque die voor leden NVL gratis is.  

 

Jubileumcommissie 100 jaar NVL

Anita Vankan

Annette Peereboom

Willy van Rongen

Aanmelden voor de BBQ kan niet meer